RECEPT ZA DESETKU
Najukusniji posni pasulj po bakinom receptu: Jedan sastojak mu daje poseban šmek, odlepićete koliko je dobar
Ukusan hranljiv bogat vlaknima i proteinima najbolji ikada ovaj pasulj će vas zasititi i oduševiti.
Ukusan hranljiv bogat vlaknima i proteinima najbolji ikada ovaj pasulj će vas zasititi i oduševiti.
Tražite ukusan i hranjiv obrok za post ili jednostavno želite da probate nešto novo? Ovaj recept za posni pasulj je savršen izbor! Bogat vlaknima i proteinima, ovaj pasulj će vas zasititi i oduševiti. U čemu je tajna pogledajte obavezno.
Potrebno je:
400 gr krupnog pasulja
1 glavica crnog luka
lovorov list
2 šargarepe
1 krompir
par zrna zrna bibera
Za zapršku treba
ulje
2 glavice crnog luka
4 veća cena belog luka
1 kašika brašna
slatka ml paprika
1 kašika suvog začina
1 kašika ajvara
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda a onda sipati malo vode da vri 2-3 minuta pa procediti i oprati.
Naliti hladu vodu. Dodati seckan crni luk, lovorv list, i zrna bibera. Ubaci i malo ulja, seckanu šargarepu i krompir na kockice.
Kuvati sat vremena ako je pasulj od ove godine ili duže ako je stariji. Za zapršku iseckati crni i beli luk. U tiganj sipati ulje pa dodati seckan crni luk i pržiti da dobije žutu boju, Staviti brašno pa pržiti sve zajedno 1-2 pa ubaciti beli luk.
Sve zajedno još malo pržiti i dodati ml. papriku izmešati i sipati u pasulj. Dodati začin i ostaviti pasulj da kuva par minuta. Probati na ukus. Ako treba dodati solji. Uživajte u vašem remek delu.
Bonus video:
(Espreso)