Punjene paprike, ilustracija, Foto: Baka

odlične za božićni post

Više nikada paprike nećete puniti mesom: Ovakve posne paprike još niste jeli, sočne, fil se preliva na sve strane!

Posne punjene paprike su aromatične, sočne i savršen ručak na posnoj trpezi

Objavljeno: 28.11.2024. 10:44h

Posne punjene paprike su podjednako sočne i ukusne kao i one koje su punjene mesom. Danas je počeo Božićni post, a ovaj obrok je idealan za sve vernike koji poste.

Sastojci:

240 ml vode

450 g smeđeg pirinča

120 sojinih ljuspica

1 luk, seckani

2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana

6 paprika babura

230 ml paradajz sosa

so i biber po ukusu

1 kašičica mešavine suvih začina

60 g ovsenih, raženih i ječmenih pahuljica

Recept za posne punjene paprike:

Za posne punjene paprike zagrejte rernu na 175 stepeni C. Prokuvajte pirinač, pa kada proključa smanjite temperaturu i kuvajte oko 45 do 50 minuta. Ispržite luk i beli luk u tiganju i stavite na stanu. Umešajte pirinač, sojine ljuspice, mešavinu pahuljica i začine. Dodajte potom i paradajz sos i biber i sve dobro izmešajte.

foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Paprike puniti pripremljenim filom, svaku zatvoriti kolutićem paradajza, staviti u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje i preliti uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok paprike ne omekšaju, oko 1 sat. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka.

foto: Bakina kuhinja

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)