odlične za božićni post
Više nikada paprike nećete puniti mesom: Ovakve posne paprike još niste jeli, sočne, fil se preliva na sve strane!
Posne punjene paprike su aromatične, sočne i savršen ručak na posnoj trpezi
Posne punjene paprike su podjednako sočne i ukusne kao i one koje su punjene mesom. Danas je počeo Božićni post, a ovaj obrok je idealan za sve vernike koji poste.
Sastojci:
240 ml vode
450 g smeđeg pirinča
120 sojinih ljuspica
1 luk, seckani
2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
6 paprika babura
230 ml paradajz sosa
so i biber po ukusu
1 kašičica mešavine suvih začina
60 g ovsenih, raženih i ječmenih pahuljica
Recept za posne punjene paprike:
Za posne punjene paprike zagrejte rernu na 175 stepeni C. Prokuvajte pirinač, pa kada proključa smanjite temperaturu i kuvajte oko 45 do 50 minuta. Ispržite luk i beli luk u tiganju i stavite na stanu. Umešajte pirinač, sojine ljuspice, mešavinu pahuljica i začine. Dodajte potom i paradajz sos i biber i sve dobro izmešajte.
Paprike puniti pripremljenim filom, svaku zatvoriti kolutićem paradajza, staviti u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje i preliti uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok paprike ne omekšaju, oko 1 sat. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)