pažnja
Ova riblja čorba se pravi u kućnim uslovima: Ima dve supermoći, kada čujete i koje, trčaćete u kuhinju
U pitanju je riblja čorba koja greje i hidrira.
Božićni post je počeo danas, a ako ste u nedoumici šta da spremate, donosimo vam odličan predlog.
U pitanju je riblja čorba koja greje i hidrira.
Neophodno sastojci:
Za kašu:
6-8 glavica crnog luka
2 šargarepe
Za ribu:
oko 1 kg ribe (rečne)
1/2 limuna
1 kašika začina c (vegete)
3 čena belog luka
Ostali sastojci:
3-4 lovorova lista
oko 20 zrna crnog bibera
vezica celera
vezica peršuna
1 paprika babura
1 limun
1 kašika aleve paprike
3 čena belog luka
2 kesice dodatka za riblju čorbu
2 dl kuvanog paradajza
2 dl belog vina
Priprema:
Izdinstati sitno iseckan crni luk, sitno iseckanu šargarepe. Potom smesu staviti u blender i napraviti kašu.
Ribu za čorbu poprskati sa pola limuna, 1 supenom kašikom začina c, iseckanim (ili izgnječenim) belim lukom, i ostaviti da odstoji 2 sata pre kuvanja.
U kotlić ili dubok lonac sipati kašu od luka, zelena i šargarepe, dodati vodu do 2/3 kotlića, dodati lovorov list, crni biber, celer, peršun, limun isečen na komade, beli luk, baburu i alevu papriku. Kuvati dok ne provri.
Kad počne da vri staviti dodatak za riblju čorbu (razmućeno u hladnoj vodi, bez grudvica), zatim ribu i kuvati da vri 45min-1h. Petnaest minuta pred kraj kuvanja dodati kuvani paradajz i vino.
Kada ponovo provri, probati i po želji dodati još bibera (ukoliko želite ljuće), belog vina (kako bi bilo kiselije) ili dosoliti po ukusu. Kuvati da polako vri još 15 minuta i servirati, piše Kulinarka.
(Espreso/srbija danas/Prenela PV)