Foto: Carlos Santiago/Eyepix Group/Shu / Shutterstock Editorial / Profimedia
NJAM NJAM
Srpske domaćice nemaju pojma za ovaj recept, a ljudi širom sveta se dave u njemu: Probajte hleb iz tegle
U ovsene pahuljice dodati prašak za pecivo i so i promešati
Objavljeno: 27.11.2024. 13:01h
Dunja Čavić
Hleb iz tegle ili čaše sa ovsenim pahuljicama je tako inovativan na ovim prostorima, a već za kratko vreme je pridobio brojne poklonike.
Sastojci:
350 gr ovsenih pahuljica,
2 jajeta,
1,5 dl jogurta,
1 kašičica soli,
120 gr zdrobljenih oraha,
1 kesica praška za pecivo,
margarin i
2 tegle ili čaše.
Priprema:
U ovsene pahuljice dodati prašak za pecivo i so i promešati, dodati jaja i jogurt i promešati i na kraju, dodati orahe i promešati i ostaviti da stoji 10 minuta. Margarin omekšati i tegle dobro namazati iznutra. Sipati smesu i ravnati, pokriti folijom i peći 35 minuta na 175 stepeni.