Vesna Zmijanac, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

majstorski

Najbolji kupus sa teletinom po receptu Vesne Zmijanac: Nećete znati kad vam je dosta, prave domaćice to tako rade

Okružena prirodom i u miru pevačica uživa da najmilijima kuva

Objavljeno: 26.11.2024. 16:17h

Kada nema nastupe i snimanja, Vesna Zmijanac voli da provodi vreme sa porodicom, a nema lepšeg mesta do porodične oaza na Bukulji.

Okružena prirodom i u miru pevačica uživa da najmilijima kuva, a recept Vesna Zmijanac za kupus sa teletinom njene unuke Rea i Hana posebno vole.

Za recept Vesne Zmijanac biće vam potrebni sledeći sastojci:

- 700 g teletine

- veća glavica kupusa

- jedan crni luk

- jedna šargarepa

- po želji krompir

- 150 ml soka od paradajza

- kašika mlevene paprike

- kašika biljnih začina

- kašika brašna

- biber

- malo celera po ukusu

foto: Damir Dervišagić

Priprema:

Teletinu isecite na veće komade i poređajte po dnu šerpe. Preko stavite polovinu kupusa (listove koje ste isekli na veće delove), zatim luk i šargarepu iseckanu na kolutove.

Preko toga složite ostatak kupusa, prelijte sokom od paradajza i dodajte začine. Nalijte toplom vodom, poklopite i ostavite da se kuva dva sata na tihoj vatri.

Na kraju napravite zapršku, dodajte je jelu i ostavite da se kupus krčka još nekoliko minuta.

Nije ni čudo što Vesnine unuke ovom jelu ne nalaze manu, a verujemo da će i vaši ukućani dati najviše ocene.

Bonus video:

(Espreso/Gloria/Sandra Petković/prenela.B.S.)