majstorski
Najbolji kupus sa teletinom po receptu Vesne Zmijanac: Nećete znati kad vam je dosta, prave domaćice to tako rade
Okružena prirodom i u miru pevačica uživa da najmilijima kuva
Kada nema nastupe i snimanja, Vesna Zmijanac voli da provodi vreme sa porodicom, a nema lepšeg mesta do porodične oaza na Bukulji.
Okružena prirodom i u miru pevačica uživa da najmilijima kuva, a recept Vesna Zmijanac za kupus sa teletinom njene unuke Rea i Hana posebno vole.
Za recept Vesne Zmijanac biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 700 g teletine
- veća glavica kupusa
- jedan crni luk
- jedna šargarepa
- po želji krompir
- 150 ml soka od paradajza
- kašika mlevene paprike
- kašika biljnih začina
- kašika brašna
- biber
- malo celera po ukusu
Priprema:
Teletinu isecite na veće komade i poređajte po dnu šerpe. Preko stavite polovinu kupusa (listove koje ste isekli na veće delove), zatim luk i šargarepu iseckanu na kolutove.
Preko toga složite ostatak kupusa, prelijte sokom od paradajza i dodajte začine. Nalijte toplom vodom, poklopite i ostavite da se kuva dva sata na tihoj vatri.
Na kraju napravite zapršku, dodajte je jelu i ostavite da se kupus krčka još nekoliko minuta.
Nije ni čudo što Vesnine unuke ovom jelu ne nalaze manu, a verujemo da će i vaši ukućani dati najviše ocene.
Bonus video:
(Espreso/Gloria/Sandra Petković/prenela.B.S.)