Foto: Bakina kuhinja

recept

Piletina kao iz ekskluzivnog beogradskog restorana: Napravite carski ručak za porodicu, prste da poližete

Pravi delikates kao iz restorana

Objavljeno: 26.11.2024. 08:16h

Ne znate šta ćete za ručak? Obavezno probajte ovo jelo i imaćete osećaj kao da ste u ekskluzivnom restoranu u Beogradu.

Recept za piletinu sa džepovima je tu!

Potrebno je:

pileće grudi ili bataci

2 kašičice kisele pavlake

50 gr listova kačkavalja

100 gr šunke

foto: Bakina kuhinja

50 gr rendanog kačkavalja

malo suvog začina

mleveni biber

2 čena belog luka

ulje

malo slatke paprike

1 kašičica soja sosa

Priprema:

Meso duboko zasecite. Pospite suvim začinom i mlevenim biberom.

Premažite pavlakom i dodajte čen belog luka. Stavite listove savijene šunke i listove kačkavalja i pritisnite gornjim delom mesa.

Meso odozgo zasecitie nožem. U činiju sipajte ulje, a zatim dodajte mlevenu papriku i soja sos. Sve izjednaćite i premažite meso sa svih strana. Odozgo stavite po šaku rendanog kačkavalja.

Pecite na 200 stepeni oko 45 - 50 minuta da lepo porumeni. Prohlađeno secite. Serviranjte uz krompir pire.

Bonus video:

(Espreso)