Foto: Wolfram Weber Tel. 039005-315 / imago stock&people / Profimedia

slatkiš

Kremasta poslastica koja će vas osvojiti ukusom: Sprema se brzo i bez pečenja, uživaćete u svakom zalogaju

Idealna je za sve sladokusce koji žele dezert koji osvaja na prvi zalogaj!

Objavljeno: 25.11.2024. 21:21h > 21:25h

Ako ste ljubitelj bele čokolade i tražite savršenu poslasticu koja se pravi brzo i bez mnogo muke, ova kremasta torta sa maskarpone sirom je prava stvar za vas!

Bez potrebe za uključivanjem rerne, ova poslastica oduševljava bogatim ukusom i teksturom koja se topi u ustima.

Kombinacija čokolade i maskarponea stvara neodoljivu harmoniju, dok jednostavna priprema omogućava da uživate u njoj u bilo kojoj prilici.

SASTOJCI:

biskvit:

• 350 g keksa • 90 g otopljenog putera • 30 ml mleka

krema: • 1 žumance • 80 g šećera • 60 g kukuruznog skroba • 500 ml mleka • 50 g bele čokolade • 100 g maskarponea

PRIPREMA:

U jednu posudu sipajte dobro mleven keks, istopljen puter i mleko, zatim sve dobro izmešajte da se sjedini, pa smesu podelite na dva jednaka dela u dve različite posude. Prvu polovinu smese sipajte na dno okruglog kalupa i dobro ga utabajte, pa ostavite par minuta da se stisne u frižideru.

U jednom loncu promešajte dobro žumance i šećer, zatim dodajte kukuruzni skrob i mleko pa opet sve dobro sjedinite. Dodajte još dve šolje mlek, izmešajte i stavite na tihu vatru. Lagano mešajte dok krema ne postane gusta.

Zatim dok je krema još vruća dodajte kockice bele čokolade i maskarpone, pa sve dobro sjedinite. Ravnomerno rasporedite kremu preko prethodno utabane podloge od mlevenog keksa. Zatim odozgo pospite preostalom polovinom smese od keksa.

Stavite u frižider da se ohladi i možete uživati u ovom slatkom zadovoljstvu. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)