ručak
Otkriven tajni sastojak kako da vam meso bude sočno nakon pečenja: Ovome nećete odoleti kad jednom probate
Uživaćete u savršenom ručku
Piletinu volimo da jedemo na sve načine – pečeno u rerni, sa dodatkom povrća ili u nekom sosu, a posebno volimo pileća prsa koja se mogu pripremiti na mnogo različitih načina. Međutim, ponekad ispadnu suva i jednostavno nedovoljno sočna, a sada smo pronašli trik sa kojim to više neće biti slučaj.
Tiktoker koji stoji iza profila Keto Recipes podelio je trik za ono što kaže da su „najsočnija pileća prsa ikada“, a postiže tako što ih začini i pusti da se piletina marinira neko vreme. Koristio je kombinaciju raznih začina, jogurta i limunovog soka, a zatim dodao „tajni” sastojak koji piletinu čini tako mekom i sočnom.
„Najsočnija piletina ikada“
Tajni sastojak je malo sode bikarbone koja meso omekšava, a nakon što se meso marinira u ovoj smesi potrebno je da se peče tri i po minuta sa poklopcem, a zatim sedam minuta sa druge strane, bez poklopca.
Ako želite da isprobate njegovu metodu, evo šta je koristio:
- 3 komada pilećih prsa
- pola kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica paprike
- 2 kašike jogurta
- sok od pola limuna
- so i biber po želji
Pomešajte sve sastojke i marinirajte piletinu u njima, a ovaj tiktoker tvrdi da će vaša ovako pripremljena piletina svaki put ispasti savršeno. Nakon kuvanja ostavite da odstoji pet minuta pre serviranja, a zatim ga poslužite uz prilog po želji.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)