probajte
100 puta bolja od ruske, osvežavajuća, a zasiti vas: Savršen recept za francusku salatu, idealnu za praznike!
Prilagodite sastojke svom ukusu i uživajte
Postoje razne varijacije ove salate, a mi smo se odlučili za verziju sa majonezom i mileramom. Može se jesti i samostalno, ali je ipak bolje sa šunkom ili pečenjem. Prilagodite sastojke svom ukusu i uživajte.
Sastojci:
450 g smrznutog graška
400 g krompira, kuvanog u ljusci
400 šargarepa
200 g kiselih krastavaca
400 majoneza
100 g milerama
3 jaja, tvrdo kuvana
soli, po ukusu
beli biber, po ukusu
Priprema:
Povrće i tvrdo kuvana jaja očistiti i iseći na kockice. U šerpu sipajte vodu, dodajte narezanu šargarepu, grašak, posolite po ukusu i sačekajte da voda proključa. Nakon toga kuvajte još 8 do 10 minuta. Stavite majonez u veliku činiju, dodajte senf, mileram i dobro promešajte.
Skuvano povrće ocedite i dodajte u smesu sa majonezom, dodajte narezana jaja, krastavce i krompir.
Posolite i pobiberite po ukusu. Lagano promešajte i stavite u frižider da se ohladi.
Bonus video:
(Espreso)