Francuska sslata, Foto: Dusan Zidar / Panthermedia / Profimedia

probajte

100 puta bolja od ruske, osvežavajuća, a zasiti vas: Savršen recept za francusku salatu, idealnu za praznike!

Prilagodite sastojke svom ukusu i uživajte

Objavljeno: 19.11.2024. 10:51h

Postoje razne varijacije ove salate, a mi smo se odlučili za verziju sa majonezom i mileramom. Može se jesti i samostalno, ali je ipak bolje sa šunkom ili pečenjem. Prilagodite sastojke svom ukusu i uživajte.

Sastojci:

450 g smrznutog graška

400 g krompira, kuvanog u ljusci

400 šargarepa

200 g kiselih krastavaca

400 majoneza

100 g milerama

3 jaja, tvrdo kuvana

soli, po ukusu

beli biber, po ukusu

Priprema:

Povrće i tvrdo kuvana jaja očistiti i iseći na kockice. U šerpu sipajte vodu, dodajte narezanu šargarepu, grašak, posolite po ukusu i sačekajte da voda proključa. Nakon toga kuvajte još 8 do 10 minuta. Stavite majonez u veliku činiju, dodajte senf, mileram i dobro promešajte.

Skuvano povrće ocedite i dodajte u smesu sa majonezom, dodajte narezana jaja, krastavce i krompir.

Posolite i pobiberite po ukusu. Lagano promešajte i stavite u frižider da se ohladi.

Bonus video:

(Espreso)