Foto: Aaron Bastin / Alamy / Alamy / Profimedia

DOMAĆINSKI

Molimo vas da probate ovaj moćni recept: Piletina karbonara će se topiti u ustima, oduševiće i najstrožije gurmane

Gotov je očas posla, a biće oduševljeni i oni sa najistančanijim nepcem

Objavljeno: 19.11.2024. 08:13h > 08:15h

Recept za ovu sočnukarbonara piletinu idealan je za večeru, ako vas iznenade gosti, a može da posluži i kao brz subotnji ručak, pogotovo ako niste baš raspoloženi da stojite pored šporeta satima. Gotov je očas posla, a biće oduševljeni i oni sa najistančanijim nepcem.

Sastojci:

3 parčeta pilećeg filea

1 crni luk

300 ml pavlake za kuvanje

1 šolja brašna

1/2 šolje rendanog parmezana

1 kašika ulja

2 kašike putera

1 šoljica seckane slanine

2 čena belog luka

so, biber

foto: Lori Martin / Panthermedia / Profimedia

Priprema:

1. Pomešati brašno, parmezan, so i biber, pa u ovu smesu uvaljati pileće meso. Ulje i puter stavite u tiganj, zagrejte i ispržite meso sa obe strane. 2. Izvadite pečeno meso i u isti tiganj odmah stavite slaninu, crni luk i pr`iti da sve dobije lepu boju. Dodajte i seckani beli luk, izmešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Kratko prokuvajte, po želji dodajte još malo rendanog parmezana i sklonite s vatre. 3. Piletinu servirajte na tanjire i prelijte karbonara sosom.

Bonus video:

(Espreso /Kurir.rs/J.M./Prenela:M.S.)