Foto: Filippo Carlot / imago stock&people / Profimedia

recept je tu

Kakav ukus i miris! Spolja hrskava, a iznutra sočna kao duša: Domaćice širom Srbije će praviti posnu slatku pitu

Pogledajte jednostavni recept ispod

Objavljeno: 19.11.2024. 07:58h

Domaćice širom Srbije već polako razmišljaju o posnoj trpezi, a recept za posnu pitu sa jabukama i medom idealan je izbor za svakog sladokusca.

Sastojci:

1 kg jabuka

1 pakovanje kora za pitu

3 velike kašike meda

1 šaka šećera

1 kesica vanilinog šećera

1 šaka brašna

1 dl kidele vode

1 mala kašika cimeta

1 šaka očišćenih oraha

1 šaka suvog grožđa

foto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Priprema:

1. Operite, oljuštite i izrendajte jabuke, ne treba da ih cedite od soka da pita ne bude suva.

2. Pomešajte med s malo kisele vode, orahe sitno naseckajte.

3. Pospite pleh u kojem ćete peći pitu sa malo brašna i upalite rernu, neka se zagreje na 200°C .

4. Uzmite jednu koru i dobro je premažite sa smesom meda i kisele vode, pa preko nje stavite još jednu koru i potom po njoj rastresite izrendane jabuke.

5. Pospite jabuke cimetom, vanilinim šećerom, orasima i suvim grožđem,

6. Savijte napunjene kore u rolnu i poređajte u pleh, pa ih po vrhu poprskajte ostatkom kisele vode.

7. Pecite pitu u već zagrejanoj rerni pola sata, a kada se prohladi možete je dodatno zasladiti šećerom u prahu.

Bonus video:

(Espreso/Kurir.rs/J.M./Prenela:M.S.)