Foto: Printscreen/Youtube/INTHEKITCHENWITHELISA

NOVA KRALJICA SLAVSKE TRPEZE

Najkremastija slana torta ''Beli princ'' za svaku proslavu: Izdašna i baš ukusna, gosti će je obožavati

Nakon što probate ovaj slani specijalitet više ni jedan praznik neće proći bez nje

Objavljeno: 18.11.2024. 16:23h

Za savršenu slanu tortu potrebno je odvojiti malo više vremena, ali i ukusni sastojci koji će biti spoj koji se pamti. Kremasta, idealna za slave i druge praznike slana torta Beli princ nema konkurenciju.

Ruska salata je do sada bila kraljica, a sada je na njeno mesto došla najlepša slana torta koja se brzo sprema i ima takav ukus da će vas svi pitati da im date recept.

Evo šta vam je potrebno za ovu kremastu kraljicu.

Sastojci:

500 g krompira

5 jaja

2 glavice crnog luka

300 g pilećih prsa

unapred obarite u slanoj vodi pileća prsa

6 kiselih krastavčića

200 g sira

300 g majoneza

i još:

malo crnog kima

1 kašičica šećera

1 polovina kašičice soli

3 kašičice sirćeta

200 ml tople vode

foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

Luk sitno iseckajte, pa u njega dodajte kašičicu šećera, pola kašičice soli, 3 kašičice sirćeta i svet to prelijte sve sa 2 dl tople vode, promešajte i ostavite da odstoji 20 minuta.

Belo meso obarite i iseckajte sitno. U to meso sipajte majonez i izmešajte.

Krompir skuvajte, pa narendajte na krupno rende. Sipajte ga u posudu u kojoj ćete praviti tortu, on je podloga.

Preko krompira ide malo majoneza, a preko majoneza sitno iseckani krastavčići. Sledeći sloj je piletina, pa crni luk, a preko njega ponovo malo majoneza. Preko toga opet ide sloj krastavaca, sitno seckanih. Preko krastavca opet nanesite majonez.

Sledeće što vam treba su kuvana jaja. Oljuštite ih i izvadite žumanca, pa ih narendajte kao sledeći sloj, a preko njih sloj majoneza. Narednajte preko torte tvrđi sir oko 200 grama. Preko toga opet malo majoneza i odozgo belanca. Crni kim možete da pospete za dekoraciju. Ohladite u frižideru i uživajte.

Bonus video:

(Espreso/glossy/TM)