NOVA KRALJICA SLAVSKE TRPEZE
Najkremastija slana torta ''Beli princ'' za svaku proslavu: Izdašna i baš ukusna, gosti će je obožavati
Nakon što probate ovaj slani specijalitet više ni jedan praznik neće proći bez nje
Za savršenu slanu tortu potrebno je odvojiti malo više vremena, ali i ukusni sastojci koji će biti spoj koji se pamti. Kremasta, idealna za slave i druge praznike slana torta Beli princ nema konkurenciju.
Ruska salata je do sada bila kraljica, a sada je na njeno mesto došla najlepša slana torta koja se brzo sprema i ima takav ukus da će vas svi pitati da im date recept.
Evo šta vam je potrebno za ovu kremastu kraljicu.
Sastojci:
500 g krompira
5 jaja
2 glavice crnog luka
300 g pilećih prsa
unapred obarite u slanoj vodi pileća prsa
6 kiselih krastavčića
200 g sira
300 g majoneza
i još:
malo crnog kima
1 kašičica šećera
1 polovina kašičice soli
3 kašičice sirćeta
200 ml tople vode
Priprema:
Luk sitno iseckajte, pa u njega dodajte kašičicu šećera, pola kašičice soli, 3 kašičice sirćeta i svet to prelijte sve sa 2 dl tople vode, promešajte i ostavite da odstoji 20 minuta.
Belo meso obarite i iseckajte sitno. U to meso sipajte majonez i izmešajte.
Krompir skuvajte, pa narendajte na krupno rende. Sipajte ga u posudu u kojoj ćete praviti tortu, on je podloga.
Preko krompira ide malo majoneza, a preko majoneza sitno iseckani krastavčići. Sledeći sloj je piletina, pa crni luk, a preko njega ponovo malo majoneza. Preko toga opet ide sloj krastavaca, sitno seckanih. Preko krastavca opet nanesite majonez.
Sledeće što vam treba su kuvana jaja. Oljuštite ih i izvadite žumanca, pa ih narendajte kao sledeći sloj, a preko njih sloj majoneza. Narednajte preko torte tvrđi sir oko 200 grama. Preko toga opet malo majoneza i odozgo belanca. Crni kim možete da pospete za dekoraciju. Ohladite u frižideru i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/glossy/TM)