Ruska salata, Foto: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

osvežava

Ukoliko ubacite ovaj sastojak u rusku salatu, dobićete eksploziju ukusa: Moći ćete da pojedete celu vanglu odjednom

Probajte nešto drugačiji recept za čuvenu rusku salatu,biće osvežavajuća!

Objavljeno: 18.11.2024. 14:28h

Ruska salata ne mora uvek biti po istom receptu, možete da joj poboljšate ukus hrskavom jabukom.

Sastojci:

5 kuvanih krompira

6 kuvanih jaja

2 kisela krastavca

2 kuvane šargarepe

2 kisele jabuke

200 g graška iz konzerve

250 g šunke

200 g majoneza

2 kašike limunovog soka

so i biber po ukusu

Recept za rusku salatu sa jabukama:

Za ovu salatu stavite tvrdo skuvajte jaja, pa ih prelijte hladnom vodom. Skuvajte šargarepu i krompir i iseckajte na kockice. Oljuštite jaja i isecite na kockice. Grašak iscedite iz konzerve ili skuvajte sirov.

FOTO: Jelajelena Petrović
FOTO: Printscreen/Youtube/Edi's Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/Edi's Kitchen
FOTO: PRINTSCREEN/YT/КУЛИНАРИМ С ТАНЕЙ 2.0
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen TikTok
FOTO: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now

Isecite krastavce na kockice, kao i šunku. Jabuke oljuštite i iseckajte na kockice pa ih poprskajte limunovim sokom. Umešajte u sastojke so, biber i majonez, pa dobro izmešajte. Držite u frižideru do serviranja. Možda ćete želeti da napravite i pileću salatu sa orasima i suvim šljivama.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)