ukusno
Kad jednom ovako spremite ribu za slavu gosti će tražiti još i još: Trikovi koje mora da zna svaka domaćica
Ribu možete peći u komadu, ali čini se da je još ukusnija ako vam u ribarnici iseku ribu na filete
Možda je pečenje ribe na roštilju najukusnije, ali ovakav način pečenja možete uvek da primenite u svojoj kuhinji.
Ribe kao što su brancin, orada, losos pa i losos pastrmka najsočnije su kada se ispeku u rerni.
Ribu možete peći u komadu, ali čini se da je još ukusnija ako vam u ribarnici iseku ribu na filete. Stvar je svačijeg ukusa.
Potrebna vam je sveža riba, papir za pečenje, nekoliko začina i malo vremena.
Sastojci:
- sveža riba ( po želji, brancin, orada, losos, losos -pastrmka)
- maslinovo ulje
- 2-3 čena belog luka
- malo peršuna
- so i biber
- 1 limun
Priprema:
Operite ribu koja treba da bude i očišćena (obično je čiste u ribarnici). Ukoliko riba nije isečena na filete, zasecite je tri puta nožem sa obe strane.
Ribu premažite uljem, posolite je i pobiberite sa obe strane i unutra. Iseckani beli luk pomešajte sa maslinovim uljem i limunovim sokom i time premažite unutrašnjost ribe, a može da se stavi i na gornju površinu. Ukoliko vam je ostalo limunovog soka i maslinovog ulja, slobodno prelijte ribu sa ostatkom.
Pecite ribu oko pola sata, zavisi od veličine ribe i jačine rerne.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Ona/prenela:B.S.)