Foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

ukusno

Kad jednom ovako spremite ribu za slavu gosti će tražiti još i još: Trikovi koje mora da zna svaka domaćica

Ribu možete peći u komadu, ali čini se da je još ukusnija ako vam u ribarnici iseku ribu na filete

Objavljeno: 18.11.2024. 10:59h

Možda je pečenje ribe na roštilju najukusnije, ali ovakav način pečenja možete uvek da primenite u svojoj kuhinji.

Ribe kao što su brancin, orada, losos pa i losos pastrmka najsočnije su kada se ispeku u rerni.

Ribu možete peći u komadu, ali čini se da je još ukusnija ako vam u ribarnici iseku ribu na filete. Stvar je svačijeg ukusa.

Potrebna vam je sveža riba, papir za pečenje, nekoliko začina i malo vremena.

Sastojci:

  • sveža riba ( po želji, brancin, orada, losos, losos -pastrmka)
  • maslinovo ulje
  • 2-3 čena belog luka
  • malo peršuna
  • so i biber
  • 1 limun

Priprema:

Operite ribu koja treba da bude i očišćena (obično je čiste u ribarnici). Ukoliko riba nije isečena na filete, zasecite je tri puta nožem sa obe strane.

Ribu premažite uljem, posolite je i pobiberite sa obe strane i unutra. Iseckani beli luk pomešajte sa maslinovim uljem i limunovim sokom i time premažite unutrašnjost ribe, a može da se stavi i na gornju površinu. Ukoliko vam je ostalo limunovog soka i maslinovog ulja, slobodno prelijte ribu sa ostatkom.

Pecite ribu oko pola sata, zavisi od veličine ribe i jačine rerne.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Ona/prenela:B.S.)