AU, ČOVEČE!
U njemu često nema ni “D” od domaćeg: Mislili ste da ste kupili zdrav domaći hleb, a u njemu je zapravo ovo...
Etikete poput "visok sadržaj vlakana" mogu biti zavaravajuće
Domaći hleb iz supermarketa često sadrži hemikalije koje nisu deo tradicionalnog recepta.
Etikete poput "visok sadržaj vlakana" mogu biti zavaravajuće i služiti kao marketinški trikovi, a ne kao pokazatelj zdravog proizvoda.
Dr Spektor ističe da hleb iz supermarketa često sadrži komercijalni kvasac, arome i emulgatore koji imitiraju ukus pravog domaćeg hleba, ali nisu zdravi. Emulgatori, posebno, mogu narušiti crevnu barijeru i povećati rizik od infekcija.
"Mnogi proizvodi sadrže komercijalni kvasac, arome i emulgatore, kako bi se imitirao ukus pravog domaćeg hleba, ali oni se proizvode mnogo brže nego onaj domaći i sadrže dodatke koji ne spadaju u zdravu hranu."
Najbolji izbor je sveže pečen pravi domaći hleb ili ražani/speltin hleb iz pekare sa dodatim semenkama. Ako kupujete hleb u prodavnici, birajte one sa visokim sadržajem vlakana i niskim nivoom šećera.
Bonus video:
(Espreso / Blic žena/ Prenela:M.S.)