NJAM, NJAM
Čuveni kuvar podelio svoj veliki trik: Belo meso će posle ovoga biti nikad soćnije, topiće se u ustima (VIDEO)
Ako želite da isprobate njegovu metodu, evo šta je koristio
Piletinu volimo da jedemo na sve načine – pečeno u rerni, sa dodatkom povrća ili u nekom sosu, a posebno volimo pileća prsa koja se mogu pripremiti na mnogo različitih načina. Međutim, ponekad ispadnu suva i jednostavno nedovoljno sočna, a sada smo pronašli trik sa kojim to više neće biti slučaj.
Tiktoker koji stoji iza profila Keto Recipes podelio je trik za ono što kaže da su „najsočnija pileća prsa ikada“, a postiže tako što ih začini i pusti da se piletina marinira neko vreme. Koristio je kombinaciju raznih začina, jogurta i limunovog soka, a zatim dodao „tajni” sastojak koji piletinu čini tako mekom i sočnom.
„Najsočnija piletina ikada“
Tajni sastojak je malo sode bikarbone koja meso omekšava, a nakon što se meso marinira u ovoj smesi potrebno je da se peče tri i po minuta sa poklopcem, a zatim sedam minuta sa druge strane, bez poklopca.
Ako želite da isprobate njegovu metodu, evo šta je koristio:
3 komada pilećih prsa
pola kašičice sode bikarbone
1 kašičica origana
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica paprike
2 kašike jogurta
sok od pola limuna
so i biber po želji
Pomešajte sve sastojke i marinirajte piletinu u njima, a ovaj tiktoker tvrdi da će vaša ovako pripremljena piletina svaki put ispasti savršeno. Nakon kuvanja ostavite da odstoji pet minuta pre serviranja, a zatim ga poslužite uz prilog po želji.