NJAM, NJAM
Kada pržite luk, dodajte jedan sastojak i jelo će biti deset puta ukusnije: Ovu caku znaju samo veliki kuvari
Samo nemojte da preterujete jer tako možete i da uništite ukus
Prženje luka je jednostavan i poznat proces koji ponavljamo skoro svaki dan. Nepohodan je kod pripreme skoro svakog jela i čini hranu ukusnijom. Uvek propržite luk na ulju, pa dodajete ostale sastojke, ali jedan mali trik pomoći će vam da bude još ukusnije sve što spremate.
Sve što je potrebno da uradite je da dodate prstohvat šećera u tiganj jer će se tako luk malo karamelizovati. Takođe, poznato je da je šećer i univerzalni pojačivač ukusa. Zato dok pržite crni luk ne zaboravite na tajni sastojak koji će pomoći da jelo bude savršeno.
Samo nemojte da preterujete jer tako možete i da uništite ukus. Kada krenete da pržite luk, u tiganj prvo sipajte ulje, pa komadić putera, pa dodajte seckani luk i šećer.
(Espreso/Stvar ukusa/DČ)