Foto: vivoo / Alamy / Alamy / Profimedia

NAJNOVIJE

Napravite ovu supu dok radite druge poslove jako lako, ukus će vas zakucati: Puna povrća, greje i spolja i iznutra

Dobra za ručak

Objavljeno: 13.11.2024. 07:48h

Ne postoji bolji način da se utoplimo kao što to možemo da uradimo preko hrane. Ona nas može ugrejati i unutra i spolja, a posebno ako nam donosi i blagodeti u smislu zdravih namirnica.

Supa od povrća je poželjna u ovo doba godine, a njen recept i sama priprema nisu toliko komplikovani, tako da je možete skuvati dok radite neke druge kućne obaveze.

Sastojci za supu od povrća:

1 glavica crnog luka

1 veća šargarepa

pola štapa celera

3 čena belog luka

2 kašike maslinovog ulja

400 ml pilećeg bujona

foto: Dave Porter / Alamy / Alamy / Profimedia

1 paradajz

2 veća krompira

2 lista lovora

1 šaka kukuruza šećerca

1 šaka graška

so

biber

ostali začini po želji

foto: vivoo / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema supe od povrća:

Na zagrejanom maslinovom ulju dinstajte sitno seckan crni luk, šargarepu i celer. Dovoljno je oko 5 minuta, pa im onda dodajte sitno seckan beli luk.

Posle toga, kada se mirisi i sastojci spoje, dodajte sitnije seckan paradajz, kao i krompir (potrudite se da on bude što sitnije isečen jer mu treba vremena da se termički obradi), lovor i ostale začine pa pustite da se dobro ukrčka.

Potom smanjite temperaturu ringle, dodajte bujon i ostavite oko pola sata da sve dobro omekša, pa na kraju dodajte kukuruz i grašak, i sve zajedno kuvajte najviše oko 10 minuta.

Poslužite dok je topla.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Ona.rs/Prenela:M.S.)