prijatno
Jelo koje će osvojite sve koji ga probaju: Brzinski ručak nikad nije bio lepši, ovo se ne propušta
Možete sa ovim jelom eksperimentisati dokle god hoćete, osnova je uvek ista
Jelo kojim ćete omađijati goste
Recept koji vam donosimo može se dopunjavati i uključivati raznovrsne nadeve. Možete sa njim eksperimentisati dokle god hoćete, osnova je uvek ista.
Za pripremu jela neće vam biti potrebno više od 12 minuta.
Sastojci:
- 3 veća krompira
- 6 šnita slanine
- 100 g čedar sira
- 6 jaja
- 2 kašike seckanog luka
Priprema:
Oljuštite krompir, a zatim isecite svaki na pola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane, izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.
Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promeni boju. Ocedite i ređajte korpice po plehu sa otvorom nadole.
Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad slanine i fiksirajte je čačkalicom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok slanina ne postane hrskava.
Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar pa odozgo po jaje u svaku korpicu.
Odozgo pospite lukom i pecite 6 do 12 minuta na 180 stepeni.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)