Prebranac, Foto: Printscreen/youtube/Sherpica Recipes

prste da poližeš

Ovaj prebranac je kralj svake srpske kuhinje! Usudite se da ga poslužite i pašće na kolena, recept ponovo oživeo

Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.

Objavljeno: 12.11.2024. 11:53h

Prebranac je poznat kao jelo koje su spremale generacije unazad.

A sa pivom kao glavnim sastojkom dobićete najukusnije jelo.

Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.

SASTOJCI

FOTO: Luis Echeverri / Alamy / Alamy / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

1 kašika slatke paprike

1 kašičica bibera 2 kašičice soli 1 kašičica belog luka u prahu 1/2 kašičice origana 1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike 1 flaša piva slanina 1/2 šolje smeđeg šećera 1/3 šolje jabukovog sirćeta 1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos) 600 g pasulja 1 crni luk 1 ljuta papričica 2 kašike senfa

PRIPREMA

U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos.

Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali. Zatim dodajte sekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mlevenu papriku. Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša. Sipajte smesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.

(Espreso/lepote Srbije/Prenela PV)