Foto: Doris Assenheimer / Alamy / Alamy / Profimedia

recept

Da li znate kako da napravite ukusno jaje na oko bez tiganja i ulja? Nije nemoguće, sprema se samo za 2 minuta

Brzo i lako

Objavljeno: 11.11.2024. 09:09h

Jaje na oko je nešto čemu svi pribegavamo kada nam treba brzinski doručak. Ali, ako ste ikada pokušali ispeći jaje u tiganju bez ikakve masti, a da se pritom ne zalepi sve, onda vam to sigurno nije pošlo za rukom.

Dakle, svi smo uvereni da je bez masnoće i dobrog tiganja gotovo nemoguće ispeći savršeno jaje, piše Mirror.

foto: Doris Assenheimer / Alamy / Alamy / Profimedia

Ali šta ako postoji način da se pripremi pečeno jaje bez ičega od toga – uključujući i tiganj?

Za pečenje jaja bez masnoće pa čak ni suvišnog suđa potrebna su vam samo 2 papirna tanjira i mikrotalasna.

Sve što trebate učiniti jeste da razbijete dva ili najviše tri jajeta na jedan od tanjira, a zatim poklopite drugim tanjirom i stavite u mikrotalasnu pećnicu. Za minut i po na temperaturi od 800-1000 W imaćete pečena jaja i nećete požaliti.

Bonus video:

(Espreso / Krstarica/ Prenela:M.S.)