NAJNOVIJE
Da li ste probali “italijanski penicillin”? Čorba za hladnije dane koja je puna vitamina, ubija svaku prehladu
Ona vas ugreje kao nijedna druga i sjajna je u jesenjoj sezoni prehlada
U ovoj ukusnoj čorbici dodavanjem raznih oblika testenine, možete “podvaliti” deci da pojedu gomilu skrivenog povrća.
Kako je zovu “italijanska penicilin supa”, vas ugreje kao nijedna druga i sjajna je u jesenjoj sezoni prehlada. Kada vam je mališan bolestan, tužan ili samo treba da pojede nešto na kašiku, to je najbolja stvar koju možete da napravite. Celo jelo se skuva za pola sata i ne zahteva posebno kuhinjsko umeće.
Sastojci
1 kocka za supu od povrća ili 1 kašika suvog začina
1 luk, oljušten i narezan na četvrtine
2 cm đumbira
2 šargarepe, očišćene
4 štapića celera, isečenih na pola
6 karanfilića
par čenova belog luka, po ukusu
so po ukusu
100 g testenine
crni biber
svež peršun iseckani
Priprema
Stavite 2 litra vode da proključa pa dodajte kocku za supu, da se rastopi. Dodajte svo povrće i dinstajte 25 minuta, dok malo ne omekša. Posebno kuvajte testeninu dok se povrće krčka.
Koristeći šupljikavu kašiku, pažljivo izvucite celo povrće i prebacite ga u blender sa oko 2 šolje supe ili uzmite štapni mikser i usitnite povrće u supi. Sipajte to nazad u svoju supu ili sve zajedno dobro promešajte. Dodajte kuvanu testeninu po izboru i prelijte čorbu preko vrha. Pospite svežim peršunom i crnim biberom i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/yumama/Prenela:M.S)