pažnja
Ovaj čizkejk ne treba ni da pečete, a gotov je za pola sata! Najjednostavniji je od ijednog drugog, a fantastičan
Bilo da ga pripremate za rođendan, porodični ručak ili samo kao brzi užitak, nestaće sa stola brže nego što ste ga pripremili!
Ovaj čizkejk gotov je za samo pola sata, bez ikakve komplikovane pripreme.
Bilo da ga pripremate za rođendan, porodični ručak ili samo kao brzi užitak, nestaće sa stola brže nego što ste ga pripremili!
Sastojci za koru:
300 g mlevenog keksa,
pola margarina,
100 ml mleka.
Sastojci za fil:
500 ml slatke pavlake,
400 g neslanog sira,
200 g šećera u prahu.
Sastojci za voćni preliv:
500 g voća po izboru (maline, kupine, jagode, bilo koje bobičasto voće),
5 kašika šećera,
kesica želatina,
100 ml vode.
Priprema:
Počnite od preliva - stavite voće da se kuva sa šećerom, a za to vreme napravite koru. Rukom umesite keks, margarin i mleko, pa napravite okruglu koru. Zatim napravite fil - umutite hladnu slatku pavlaku, dodajte sir i šećer u prahu, sve sjedinite mikserom i nanesite preko kore.
Dok napravite koru i fil, voće će verovatno biti već kuvano. Ne očekujte da vam se sve voće savršeno skuva i da dobijete jednoličnu smesu - prohladite ga, pa izmutite mikserom, najbolje štapnim. Dodajte želatin prokuvan po uputstvu, sjedinite sa voćem i prelijte preko fila.
Savet: Da biste dobili čizkejk savršenog izgleda, ne možete da ga pravite na poslužavniku. Ako nemate kalup kojem se stranica skida, napravite ga u šerpi koju ste prethodno obložili prijanjajućom folijom i po dnu, i po zidovima. Složite čizkejk u šerpi, ostavite da se ohladi nekoliko sati, a ujutro izvucite iz šerpe zajedno sa folijom.
Pošto je torta veoma čvrsta, foliju ćete lako skinuti, bez oštećenja ili rasipanja poslastice.
(Espreso/srbija danas/Prenela PV)