Foto: Profimedia

NAJNOVIJE

Savet zlata vredan: Kada kuvate pirinač dodajte nekoliko kapi ovoga i neće se lepiti za dno šerpe, provereno radi

Evo kako da ne bude previše lepljiv i premekan

Objavljeno: 08.11.2024. 12:05h

Uvek je korisno znati određene kuhinjske trikove koji će nam pomoći u kuvanju, a jedan takav trik je vezan za pripremu pirinča.

Naime, prilikom kuvanja često postaje lepljiva i premekan, zbog čega ne može da zadrži teksturu. Za savršeno pripremljen pirinač, odnos vode i pirinča treba da bude tri prema jedan, što podrazumeva da na jednu šolju pirinča treba da sipate tri šolje vode.

Pirinačfoto: PRINTSCREEN/YT/ ONE DAY ONE RECIPE

Takođe, veoma efikasan trik podelila je i Jelena Kocmanović, poznatija na Instagramu pod imenom Naš dan svaki dan, koja je s godinama stekla veliko kulinarsko iskustvo.

Ona je otkrila koji sastojak je neophodan kako bi pirinač bio savršeno skuvan, koje god jelo da pravite.

"Ukoliko prilikom kuvanja pirinča dodate nekoliko kapi limunovog soka, pirinač se neće lepiti i biće rastresit’", kaže ona.

Limunov sokfoto: Printscreen/Youtube/ Dr Arjan Khalsa

Stoga, ako vam pirinač do sada nikako nije uspevao ili ako ste početnik u kuvanju, sledeći put iskoristite ovaj trik i budite sigurni da će dobro ispasti.

Bonus video:

(Espreso/superžena/Prenela:M.S.)