Foto: Printscreen/Youtube/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

divno!

Danas slavimo Mitrovdan, a ovo jelo će goste oduševiti: Recept sa Hilandara za paprike punjene pasuljem, ukus za 10

Dajemo vam savet kako da oduševite goste ukusnim predjelom

Objavljeno: 08.11.2024. 10:34h

Danas slavimo Mitrovdan, petu slavu u Srbiji, pa domaćice spremaju i posebnu trpezu. Pošto ove godine slava "pada" u petak, tako se i sprema posna trpeza. Dajemo vam savet kako da oduševite goste ukusnim predjelom.

Recept za punjene paprike pasuljem će osvojiti vaše goste koji će tražiti još.

Sastojci za punjene paprike pasuljem:

1 kg zelenih paprika

500 g pasulja

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 kašika brašna

1 kašika aleve paprike

2 kašike maslinovog ulja

sitno seckan peršun

so

biber

foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Priprema punjenih paprika pasuljem:

Pasulj stavite da kuvate. Prvu vodu bacite, ocedite pasulj pa ga stavite na maslinovo ulje u tiganj da se proprži. Tek onda, kada se on malo proprži nalijte vodu i polako ga kuvajte sve dok pasulj ne omekša.

Za to vreme, crni luk isecite na rebarca i pržite ga dok ne porumeni, pa tek onda sipajte brašno. Kada promene boju, skinite sa ringle, pa onda ubacite sitno seckani peršun, beli luk, aleve paprike, so, biber i na kraju kada sve promešate, ubacite pasulj sa sve vodom u kojoj se kuvao pa dobro sve promešajte.

Ovom dobijenom smesom punite očušćene paprike i rešate u tepsiju. Ukoliko vam ostane pasulja, sipajte preko poređanih paprika. Prelijte vodom i sipajte malo maslinovog ulja. Neka se peče oko pola sata na 180 stepeni.

Bonus video:

(Espreso/Ona.rs/Prenela:M.S.)