Foto: Jelajelena Petrovic

uuh, kakav ukus!

Sočne šnicle po receptu naših baka: Evo kako da baš uvek budu ukusne i mekane, a pohovanje nikad jednostavnije

Caka je u tome da je ovo brža ali podjednako odlična varijanta pohovanih šnicli

Objavljeno: 07.11.2024. 18:45h

Recept za ovako dobre pohovane šnicle još niste probali – ovako su ih pravile naše bake, sočne su kao duša!

Caka je u tome da je ovo brža ali podjednako odlična varijanta pohovanih šnicli. Ako ste ljubitelj pohovanih šnicli, ali nemate vremena ni strpljenja za klasično pohovanje, ovaj recept je savršen za vas!

Sastojci:

– 500g pilećeg belog mesa – 1 jaje – 70ml mleka – 1 puna kašika soka limuna – 1 kašičica senfa – 1/2 kašicice soli – 1/2 kašičice karija – 1/2 kašičice bibera – 1/2 kašičice belog luka u prahu – 1/2 kašičice suvog bosiljka(ili začin koji volite) – 1/2 kašičice origana – 1 kašika ulja – 100g brašna – 1/2 kašičice soli,začina,paprike – ulje za prženje

foto: Jela Jelena Petrović

Priprema:

Pomešajte jaje, mleko, limunov sok, senf, začine i ulje pa dobro sjedinite masu, a onda šnicle potopite u nju da odstoje najmanje sat vremena, a najbolje bi bilo preko noći. Zatim i uvaljajte u brašno sa začinima i pržite na ulju.

Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Bonus video:

(Espreso/krstarica/TM)