odličan
Ovakvog slavskog šarana morate imati na trpezi! Sto je nezamisliv bez njega, ukus fantazija, a sprema se sam
Sprema se u svega par koraka, a ukus je neodoljiv.
Ukoliko želite da pripremite šarana koji će postati zvezda vašeg slavlja, ovaj recept je pravi izbor.
Sprema se u svega par koraka, a ukus je neodoljiv.
SASTOJCI
1 šaran (oko 1 kg, očišćen i zarezan na par mesta)
3 kašike maslinovog ulja
sok od pola limuna
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica majčine dušice 1 kašičica origana
so i biber po ukusu
5-6 čenova belog luka, sitno iseckanih
SPREMANJE
U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna i začinsko bilje uz sitno iseckani beli luk. Natrljajte ribu ovom marinadom, posolite i pobiberite. Pecite šarana na roštilju na srednjoj temperaturi, oko 5-7 minuta sa svake strane, dok se meso lako ne odvaja od kostiju. Poslužite uz svežu salatu i kriške limuna.
(Espreso/srbija danas/Prenela PV)