Šaran, Foto: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

odličan

Ovakvog slavskog šarana morate imati na trpezi! Sto je nezamisliv bez njega, ukus fantazija, a sprema se sam

Sprema se u svega par koraka, a ukus je neodoljiv.

Objavljeno: 07.11.2024. 10:33h

Ukoliko želite da pripremite šarana koji će postati zvezda vašeg slavlja, ovaj recept je pravi izbor.

Sprema se u svega par koraka, a ukus je neodoljiv.

SASTOJCI

1 šaran (oko 1 kg, očišćen i zarezan na par mesta)

3 kašike maslinovog ulja

sok od pola limuna

1 kašičica ruzmarina

1 kašičica majčine dušice 1 kašičica origana

so i biber po ukusu

5-6 čenova belog luka, sitno iseckanih

SPREMANJE

Šaranfoto: Printscreen/Youtube/recepti za svaki dan

U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna i začinsko bilje uz sitno iseckani beli luk. Natrljajte ribu ovom marinadom, posolite i pobiberite. Pecite šarana na roštilju na srednjoj temperaturi, oko 5-7 minuta sa svake strane, dok se meso lako ne odvaja od kostiju. Poslužite uz svežu salatu i kriške limuna.

(Espreso/srbija danas/Prenela PV)