Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

ukusno

Ko može da odoli proji? A kad je budete spremili po ovom receptu vaši ukućani neće znati kada im je dosta

Proja je mnogima omiljeno jelo

Objavljeno: 06.11.2024. 22:25h

Proja, uz koju smo odrasli i koju smo najčešće jeli i najradije jeli kao deca, najbolji je mogući doručak, a pripremljenom po ovom receptu niko ne može da odoli.

Sastojci:

  • 600 g prosijanog kukuruznog brašna
  • 180 g masti/putera
  • 5 jaja
  • 300 ml mleka
  • soli
foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema:

Prosejano kukuruzno brašno sipajte u činiju. Dodajte mast koja je ostavljena na sobnoj temperaturi, jaja i 200 mililitara mleka. Kada se smesa ujednači, dodajte ostatak mleka i posolite po ukusu. Sve dobro napravite sa zavarivačem. Smesa ne bi trebalo da bude previše gusta.

Podmažite pleh, pospite ga običnim belim brašnom, pa sipajte smesu za proju i pecite na umerenoj vatri dok se proja ne odvoji od ivica pleha.

Proju isecite kada se ohladi i poslužite uz mlečne proizvode ili uz sarmu ili podvarak.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)