divno!
Najzdravija pita koju ćete jesti za doručak: Recept je lagan, a ukus ćete pamtiti zauvek - obavezno napravite
Pita od heljdinog brašna
Došlo je vreme za doručak!
Napravite divnu zdravu pitu od heljdinih kora koja je užitak da nepce.
Sastojci
za 3 osobe
Testo
3 kom. jaja
250 ml mleka (ili kisele vode za hrono ishranu)
1 SK masti
8 SK heljdinog brašna
1/2 kk sode bikarbone
1/2 kk soli
Nadev
150 g tvrdog kravljeg sira
2 SK mladog kajmaka
Dodaj na popis za kupnju
Priprema:
Uključite rernu na 180C.
Umutite jaja, dodajte mast, mleko, brašno i sodu bikarbonu. Smesa treba da bude ređa, kao za palačinke.
Usitnite sir, pomešajte sa kajmakom.
U manju podmazanu keramičku posudu (15x25 cm), koju ste namazali mašću, sipajte 3 kutlače testa tako da prekrije dno. Ubacite u rernu na 3 minuta. Uključite ventilator.
Kada se na površini napravila korica, izvadite, pospite polovinom sira, zalijte testom i ponovite postupak.
Posle 3 minuta ponovo izvadite, pospite drugom polovinom sira i prelijte ostatkom testa.
Pecite na 200C dvadesetak minuta, dok pita ne porumeni.
Kada se prohladi, isecite na kocke.
Ukoliko volite da pitu obogatite zelenišom, u fil dodajte jednu vezu sitno seckanog zelja.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarka/Prenela:M.S.)