Foto: Alina-Gianina Ciobanu / Alamy / Alamy / Profimedia

UŽIVAĆETE

Najbolja posna salata sa pečurkama za Mitrovdan: Služi se kao predjelo ili dodatak jelima, a recept nikad prostiji

Salata od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka u koji se dodaje i sirće, odličan je izbor za posnu trpezu, kao prilog ili salata.

Objavljeno: 05.11.2024. 20:37h

Posna salata sa šampinjonima savršen je izbor za posnu slavsku trpezu, jer je ukusna, lagana i osvežavajuća.

Salata od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka u koji se dodaje i sirće, odličan je izbor za posnu trpezu, kao prilog ili salata.

Sastojci:

300 g šampinjona

6 kašika maslinovog ulja

3 čena belog luka

2 kašike soja sosa

1,5 kašika jabukovog sirćeta

2 lovorova lista

1/2 kašičice mlevene paprike

1/3 kašičice kima

biber u zrnu i so po ukusu

Salata sa pečurkama za slavufoto: Printscreen/youtube/ПРОСТОРЕЦЕПТ

Priprema:

Kako biste napravili ove šampinjone u šerpi prokuvajte vodu, posoliti po ukusu, dodajte malo crnog bibera u zrnu i jedan lovorov list. Ubacite cele šampinjone i kuvajte 10-15 minuta.

Za marinadu pomešajte seckani beli luk, sitno seckani peršun, soja sos, mlevenu papriku, kim, sirće, maslinovo ulje i lovorov list. Skuvane pečurke stavite u cediljku i ostavite da se višak tečnosti ocedi. Stavite ih u marinadu i dobro promešajte.

Pokrijte folijom i stavite u frižider na 12 sati da se dobro mariniraju. Povremeno protresite posudu da se marinada ravnomerno rasporedi. Nakon toga servirajte i uživajte.

Bonus video:

(Espreso/informer/TM)