UŽIVAĆETE
Najbolja posna salata sa pečurkama za Mitrovdan: Služi se kao predjelo ili dodatak jelima, a recept nikad prostiji
Salata od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka u koji se dodaje i sirće, odličan je izbor za posnu trpezu, kao prilog ili salata.
Posna salata sa šampinjonima savršen je izbor za posnu slavsku trpezu, jer je ukusna, lagana i osvežavajuća.
Salata od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka u koji se dodaje i sirće, odličan je izbor za posnu trpezu, kao prilog ili salata.
Sastojci:
300 g šampinjona
6 kašika maslinovog ulja
3 čena belog luka
2 kašike soja sosa
1,5 kašika jabukovog sirćeta
2 lovorova lista
1/2 kašičice mlevene paprike
1/3 kašičice kima
biber u zrnu i so po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili ove šampinjone u šerpi prokuvajte vodu, posoliti po ukusu, dodajte malo crnog bibera u zrnu i jedan lovorov list. Ubacite cele šampinjone i kuvajte 10-15 minuta.
Za marinadu pomešajte seckani beli luk, sitno seckani peršun, soja sos, mlevenu papriku, kim, sirće, maslinovo ulje i lovorov list. Skuvane pečurke stavite u cediljku i ostavite da se višak tečnosti ocedi. Stavite ih u marinadu i dobro promešajte.
Pokrijte folijom i stavite u frižider na 12 sati da se dobro mariniraju. Povremeno protresite posudu da se marinada ravnomerno rasporedi. Nakon toga servirajte i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/informer/TM)