Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

prelepe

Od ovakvih posnih punjenih paprika "može da se rikne": Ništa bolje ni jače niste jeli, zakucaće vas za sto

Glavna zvezda koja im daje neverovatan ukus su orasi.

Objavljeno: 05.11.2024. 10:33h > 11:00h

Ako ste ljubiteli punjenih paprika, ova posna verzija će vas oduševiti.

Glavna zvezda koja im daje neverovatan ukus su orasi.

SASTOJCI

FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK
FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK
FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK
FOTO: Printscreen Youtube

15-20 suvih paprika

1 krompir

2 kašike ulja

3 glavice crnog luka

2 lovorava lista

1/2 kašičice bibera

2 praziluka

2 šargarepe srednje veličine

2 kašičice suvog biljnog začina

1 kašičica soli

150 g obarenog pirinča

200 g mlevenih oraha

1 kašičica aleve paprike

voda

1 kašičica suvog biljnog začina

SPREMANJE

U taganj sipamo ulje stvimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list, biber i nastavljamo sa dinstanjem.

Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.

Kada smo luk lepo udinstali dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.

Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.

Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri 2 sata.

Kada su paprike kuvane zapečemo ih u rerni na 200C 15tak minuta.

(Espreso/recepti.com/prenela PV)