OBOŽAVAĆETE IH
Bosanski recept za prave sočne tulumbe: Poslastica kojoj retko ko može da odoli, a dobrodošla je i na slavljima
Poslastica kojoj retko ko može da odoli, a mi vam donosimo pravi bosanski recept:
Tulumbe su velikoj većini jedan od omiljenih kolača, evo kako da ga napravite u udobnosti sopstvenog doma, jednostavno i brzo, a lepše nego što je pravila vaša baka.
Postoje i varijante za pripremu turskih tulumbi iz tiganja gde je smesa gotova za 15 minuta.
Poslastica kojoj retko ko može da odoli, a mi vam donosimo pravi bosanski recept:
Sastojci za agdu:
- 1l vode
- 700g šećera
- Sastojci za testo:
- 400ml vode
- 150ml ulja
- 1 kašičica soli
- 400g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 5 jaja
Priprema:
Za agdu je potrebno 1 l vode i 700 g šećera, to kuvati 5 minuta i ostaviti da se ohladi.
Za pripremu tulumbi potrebno je 400 ml vode, 150 ml ulja i 1 kašičicu soli prokuvati, za to vreme u 400 g brašna dodati 1 kašičicu praška za pecivo, pa brašno sipati u ključalu vodu, mešati 2-3 minuta i ostaviti da se ohladi.
U ohlađeno testo dodavati postepeno 5 jaja i mešati mikserom, a zatim testo staviti u kalup za tulumbe.
Tulumbe peći u ulju na srednjoj temperaturi šporeta.
Ispečene direkno stavljati u agdu.
Natopiti dobro i odmah izvaditi.
Bonus video:
(Espreso/stil/TM)