Foto: Privatna arhiva

prijatno

Vaši ukućani će tamaniti podvarak ako staviti ovaj tajni dodatak: Najbolji recept za omiljeno jelo Srba

Jednostavno se pravi, a ukus se dugo pamti

Objavljeno: 04.11.2024. 17:25h

Omiljena jela u Srbiju u ovo doba godine bazirana su na kiselom kupusu i mesu. Postoji bezbroj varijacija, a jedno od omiljenih je podvarak.

Jednostavno se pravi, a ukus se dugo pamti. Međutim, za još intenzivniji ukus podvarku dodajte pirinač. Uživaćete u ovom starom, a novom jelu.

Sastojci:

  • 1,5 kg kiselog kupusa ribanaca
  • 400 grama svinjskog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • šoljica pirinča
  • biber
  • lovorov list
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema:

Kupus oprati i ocediti, pa polovinu staviti u šerpu (pekač) na čije dno je sipano malo ulja. Preko kupusa poređati meso isečeno na kocke, sitno seckani crni luk, biber, lovorov list, suvi biljni začin i pirinač.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)