Turšija, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

probajte

Evo kako da ukiselite karfiol na najbolji način: Ukus kao iz turšije, jedna stvar je ključna!

Možete ga servirati kao prilog uz zimsko jelo, ali i kao meze uz rakiju

Objavljeno: 04.11.2024. 13:21h

Potrebni sastojci:

karfiol - 3 kom.

lovorov list - 3 kom.

biber - 1 kesica

voda - 2 l

sirće - 500 ml

šećer - 150 g

so - 100 g

Način pripreme:

Karfiol očistite i iseckajte na cvetove željene veličine. Operite karfiol. Karfiol obarite 5 min. Kad se karfiol ohladi, poređati u sterilisane staklene tegle, koje ste predhodno sterilisali u rerni na 100 stepeni. Između cvetova stavite list lovora i biber u zrnu.

foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

Vodu, šećer, so i sirće prokuvajte, sačekajte da se ohladi prelijte preko karfiola. Zatvorite, pa čuvajte na hladnom mestu. Kroz 20 do mesec dana karfiol je spreman.

foto: Profimedia

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)