Turšija, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
probajte
Evo kako da ukiselite karfiol na najbolji način: Ukus kao iz turšije, jedna stvar je ključna!
Možete ga servirati kao prilog uz zimsko jelo, ali i kao meze uz rakiju
Objavljeno: 04.11.2024. 13:21h
Jelena Jovanović
Potrebni sastojci:
karfiol - 3 kom.
lovorov list - 3 kom.
biber - 1 kesica
voda - 2 l
sirće - 500 ml
šećer - 150 g
so - 100 g
Način pripreme:
Karfiol očistite i iseckajte na cvetove željene veličine. Operite karfiol. Karfiol obarite 5 min. Kad se karfiol ohladi, poređati u sterilisane staklene tegle, koje ste predhodno sterilisali u rerni na 100 stepeni. Između cvetova stavite list lovora i biber u zrnu.
Vodu, šećer, so i sirće prokuvajte, sačekajte da se ohladi prelijte preko karfiola. Zatvorite, pa čuvajte na hladnom mestu. Kroz 20 do mesec dana karfiol je spreman.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)