kraljica salata
Kremasta susam salata se pravi za 5 minuta, a odmah nestane sa stola: Idealna za jesen i slave!
Susam salata se priprema brzo i jednostavno, nije vam potrebno mnogo sastojaka, a nestaće sa stola čim je poslužite
Kremaste salate većina kuća pravi za veća slavlja ili praznike, a pored ruske, mnogima je omiljena susam salata. Možete je služiti uz raznovrsno pecivo, meso, uz sve što volite jer kao dodatak ide odlično za šta god da se odlučite.
Susam salata se priprema brzo i jednostavno, nije vam potrebno mnogo sastojaka, a nestaće sa stola čim je poslužite.
Sastojci:
300 g sitnog sira
100 grama pečenog susama
100 grama majoneza
2 čaše kisele pavlake
200 grama kiselih krastavčića
Priprema:
Za početak susam malo možete ispeći na tihoj vatri, ako nije pečen. Kisele krastavčiće iseckajte na kockice i ostavite da se ocede od viška tečnosti.
Zatim ih prebacite u činiju. Potom dodajte pavlaku, majonez, izmrvljen sir i pečeni susam. Sve dobro izmešajte, aukoliko ima potrebe dodajte još soli po ukusu. Susam salatu stavite u frižder i pustite da se dobro rashladi.
Bonus video:
(Espreso)