Foto: Youtube Printscreen / Вкусно Просто Быстро - Домашняя кухня

poslastica sa keksom

Domaćice, ovu tortu morate napraviti za slavu: Najkremastija poslastica sa keksom koja se sprema za samo 30 minuta

Pogledajte šta je potrebno za pripremu ove čarobne poslastice

Objavljeno: 04.11.2024. 09:23h

Napoleon torta je jedna od najpopularnih poslastica godinama ne samo u Srbiji, već u celom svetu. Domaćice su godinama modifikovale recept, pa neke umesto lisnatih kora koriste keks, jer je brže i jednostavnije.

Zbog kremaste teksture obožavaju je ljudi širom sveta, a još jedna velika prednost je to što se ne peče, pa se može spremiti za svega pola sata.

Pogledajte šta je potrebno za pripremu ove čarobne poslastice i odmah ovaj recept zapišite u svoju svesku kako ga ne biste zagubili, jer će vas na prvi zalogaj osvojiti.

Napoleon tortafoto: Youtube Printscreen / Вкусно Просто Быстро - Домашняя кухня

Za koru:

250 g keksa

Fil:

600 ml mleka

3 jaja

180 grama šećera

70 grama pšeničnog brašna (može se zameniti kukuruznim skrobom)

180 g putera

20 g vanilin šećera

Priprema:

Fil se sprema tako što se umute jaja sa šećerom, zatim doda brašno i muti sve dok smesa ne bude skroz glatka. Dodajte 200 ml mleka i mešajte.

Sipajte i preostalih 400ml mleka, stavite na šporet, zakuvajte sve vreme mešajući. Iznesite fil da se ohladi, a potom u njega dodajte vanilin šećer i puter. Miksirajte sve dok se ne dobije glatka smesa.

Ređanje:

Za podlogu stavite 3x3 keksa, pa fil, pa ponoviti posutpak sve dok ne potrošite sav materijal. Odozgo ukrasite po želji. Ostavite preko noći da keks popusti i uživajte u njenom savršenom ukusu.

Bonus video:

(Espreso / Glossy / Prenela:M.S.)