Foto: Tetiana Chernykova / Panthermedia / Profimedia

prijatno

Kad ovo gostima poslužite neće znati kad im je dosta: Pohovana sarma obara s nogu, ovo morate da probate

Verujemo da ovo jelo mnogi nisu probali, a veoma je ukusno

Objavljeno: 03.11.2024. 13:53h > 13:55h

Danas vam predstavljamo recept za izuzetno neobično jelo koje sigurno niste probali, a reč je o pohovanoj sarmi!

Evo šta vam je potrebno i kako se sprema.

Sastojci za paniranje:

  • 3 jaja
  • 250 ml mleka
  • 5-6 kašika brašna
  • Sastojci za sarmu
  • Jedna glavica kineskog kupusa

Nadev:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 400 grama pilećeg filea
  • 400 grama šampinjona
  • Ulje
  • biber, kari, suvi začin, peršun, so

Priprema

Svaki list kupusa umakati u poh masu, pohovati na vrelom ulju, a zatim ga puniti sastojcima za nadev koje ste prethodno iseckali, sjedinili i izdinstali dodajući začine koji su navedeni u sastojcima za nadev.

Sve tako do poslednje liske kupusa i dok ima nadeva. Sarme lepo popakovati u jednu posudu i preliti sa 200 ml neutralne pavlake i 200 grama narezane mocarele, prenosi Srbija Danas.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 15 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)