Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia
prijatno
Ovaj doručak vaši ukućani neće moći da odbiju: Pecevo koje nas uvek iznova obraduje, a gotovo je očas posla
Nema prilike u kojoj ne možete da poslužite proja-mafine, a ako ih pripremite na ovaj način biće superslasni.
Objavljeno: 02.11.2024. 09:52h
Bojana Savić
Proja je neizostavan deo srpske i balkanske kuhinje, pecivo kome se uvek i iznova vraćamo, a reč je slanim zalogajima za koje nam ne treba ni previše materijala ni mnogo truda.
Zato je idealno posluženje kao deo predjela na slavskoj trpezi ili u bilo kojoj važnoj prilici kada spremate mnogo hrane, a odlično je rešenje i za doručak ili večeru jer posle proje sigurno nećete ostati gladni.
Posebno su popularni proja-mafini, koji izgledaju dekorativno na stolu i praktični su pakovanje, a ako ih pravite po ovom receptu – biće nenadmašni!
Sastojci:
- 4 jajeta
- 9 kašika kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- so po ukusu
- 1 šolja ulja
- 400 g sitnog sira
- 400 ml jogurta
- susam
Priprema
- Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i ulje, pa promešajte.
- Postepeno i uz neprestano mešanje, dodajte kukuruzno brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo.
- Probajte koliko je slan sir, pa u skladu s time posolite, a zatim ubacite i sir i sve sjedinite.
- Prelijte u kalup za mafine, podmazan uljem ili obložen korpicama za pečenje, pa pospite susamom.
- Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni oko 40-45 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)