Kuvana jaja sa filom za predjelo, Foto: Oleksandr Prokopenko / Panthermedia / Profimedia

PREDJELO ZA SVAKO SLAVLJE

Punjena jaja za slavsku trpezu: Šareni zalogajčići - em ukusni, em prelepi na oko

Jedno od predjela kome malo ko može da odoli jesu kuvana jaja.

Objavljeno: 01.11.2024. 20:20h

Predjelo je važan deo svake slavske trpeze, šarenoliki zalogajčići su tu da nas pripreme za sve kulinarske čarolije u nastavku. Jedno od predjela kome malo ko može da odoli jesu kuvana jaja, ukoliko vam treba još ideja oko predjela, kao što je šareni rolat u 3 boje, imamo i recept za to.

Što više iskoristite maštu u ukrašavanju, biće samo bogatije. Zato je recept čista igra

Sastojci:

  • jaja
  • majonez
  • pavlaka
  • so
  • za dekoraciju:
  • šunka
  • rotkvice
  • mladi luk
  • svekla
  • peršun
  • paprika
  • ajvar...
foto: Profimedia

Priprema:

Jaja tvrđe skuvajte, pa ih prohladite.

Oljuštite ih, pa nežno nožem presecite napola, da ne povredite formu.

Lagano izvadite žumanca, pa ih smestite u jednu činiju.

Izgnječite ih viljuškom, pa dodajte im malo majoneza i pavlake. Lagano osolite. Da biste ujednačili smesu, možete da koristite mikser.

Dobijenom smesom punite belanca i ukrašavajte ih - seckanom šunkom, rotkvicama, peršunom, prazilukom, narom... poigravajte se svim oblicima i bojama.

U deo prvobitne smese možete dodati i malo svekle ako želite crvenkasti boju, a i kašika ajvara je odlična za narandžastu.

Ređajte ih na tanjir same ili sa drugim delovima predjela.

Bonus video:

(Espreso/ona/TM)