BOGAT UKUS I AROMA
Aromatična, pikantna i preukusna: Pesto pica zadovoljiće sva vaša čula, a miris će namamiti i komšije
Pored tradicionalnih varijanti i ukusa pice na koje smo navikli, postoje i one malo pikantnije i neobičnije, a jedna od takvih je čuvena pesto pica
Ukusi su različiti, ali za sve ljutitelje testa i pica, ovaj recept je pravo osveženje.
U pitanju je pesto pica, odnosno pica sa pesto sosom od bosiljka koji daje neobičnu aromu i oplemenjuje ovo brzinsko jelo.
Probajte ovaj recept i uverite se sami koliko je ukusna:
POTREBNO:
- 450 g testa za picu
- ½ šolje pesta od bosiljka
- 220 g mocarela sira
- ½ šolje čeri paradajza, prepolovljenog na pola
- šaka svežeg bosiljka, iseckanog na komadiće
- pahuljice crvene čili paprike
PRIPREMA:
Zagrejati rernu do 250 stepeni. Ako koristite kamen za picu, staviti ga oko pola sata pre stavljanja pice u rernu. Kružnim pokretima prstiju razvući picu na radnoj površini posutoj brašnom, a zatim upotrebiti oklagiju da se dobije tanko testo. Posuti i po vrhu malo brašna da se ne lepi za oklagiju.
Kada je testo jednako razvučeno preliti ga pesto sosom, ostavljajući malo za finalnu dekoraciju. Zatim preko pesta rasporediti mocarela sir i čeri paradajz i staviti picu u rernu, bilo na kamen ili u pleh. Posle 15 minuta, izvaditi je iz rerne i dekorisati svežim listovima bosiljka, ostatkom pesta, pahuljicama čili paprike i solju. Iseći i služiti odmah.
Bonus video:
(Espreso/zenskimagazin/TM)