Pesto pica, Foto: TIAM SEONG YEW / Panthermedia / Profimedia

BOGAT UKUS I AROMA

Aromatična, pikantna i preukusna: Pesto pica zadovoljiće sva vaša čula, a miris će namamiti i komšije

Pored tradicionalnih varijanti i ukusa pice na koje smo navikli, postoje i one malo pikantnije i neobičnije, a jedna od takvih je čuvena pesto pica

Objavljeno: 01.11.2024. 16:08h

Ukusi su različiti, ali za sve ljutitelje testa i pica, ovaj recept je pravo osveženje.

U pitanju je pesto pica, odnosno pica sa pesto sosom od bosiljka koji daje neobičnu aromu i oplemenjuje ovo brzinsko jelo.

Probajte ovaj recept i uverite se sami koliko je ukusna:

POTREBNO:

  • 450 g testa za picu
  • ½ šolje pesta od bosiljka
  • 220 g mocarela sira
  • ½ šolje čeri paradajza, prepolovljenog na pola
  • šaka svežeg bosiljka, iseckanog na komadiće
  • pahuljice crvene čili paprike
Pesto sosfoto: Greg Johnston / Panthermedia / Profimedia

PRIPREMA:

Zagrejati rernu do 250 stepeni. Ako koristite kamen za picu, staviti ga oko pola sata pre stavljanja pice u rernu. Kružnim pokretima prstiju razvući picu na radnoj površini posutoj brašnom, a zatim upotrebiti oklagiju da se dobije tanko testo. Posuti i po vrhu malo brašna da se ne lepi za oklagiju.

Kada je testo jednako razvučeno preliti ga pesto sosom, ostavljajući malo za finalnu dekoraciju. Zatim preko pesta rasporediti mocarela sir i čeri paradajz i staviti picu u rernu, bilo na kamen ili u pleh. Posle 15 minuta, izvaditi je iz rerne i dekorisati svežim listovima bosiljka, ostatkom pesta, pahuljicama čili paprike i solju. Iseći i služiti odmah.

Bonus video:

(Espreso/zenskimagazin/TM)