trik
Kao da je iz raja izašla! Dodajte ovaj sastojak u testo za picu i ispaće najmekše moguće, pravo čudo
Jedan sastojak će učiniti da testo ispadne mekano kao duša.
Pica je jedna od omiljenih u našem narodu, a spremanje njenog testa zahteva da poznajete male cake kako bi vam ispalo što lepše.
Naime, jedan sastojak će učiniti da testo ispadne mekano kao duša.
U pitanju je beli luk i to pečeni, piše "Southern living".
Naime, potrebno je da celu glavicu belog luka samo isečete na vrhu tek toliko da se vide čenovi, stavite ga u tepsiju i po želji možete da pospete malo maslinovog ulja i soli po njemu. Prekrijte ga aluminijumskom folijom i pecite oko 20 minuta, da čenovi puste svoj sok i da omekšaju.
Kada se ispeče, ostavite malo da se ohladi i premažite njim testo za picu. Odmah će pustiti svoj šmek i testo će biti drugačije. Potom, ukoliko želite beli luk na pici, što nije loša ideja, istisnite čenove iz ljuske. Slobodno pritisnite pri dnu i on će sam izaći na površinu i "ispasti".
Premazivanje testa za picu pečenim belim lukom doprineće vašoj pici poseban ukus.
(Espreso/ona/prenela PV)