Paprikaš, Foto: Privatna arhiva

preukusan

Od ovog paprikaša iz Vojvodine kreće voda niz usta! Toliko je dobar da ćete vrištati, drži sitim danima

Baka nam je podelial recept koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Objavljeno: 01.11.2024. 08:47h

Vojvođanski paprikaš sa rezancima nateraće vam vodu na usta.

Baka nam je podelial recept koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Napravite ga već danas.

SASTOJCI

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

1 manje pile

2 glavice crnog luka

1 sveža paprika

suvi začin

ml. biber

ml paprika

1 veća šargarapa

ulje

PRIPREMA

Na ulju propržiti seckan luk, papriku i na krugovima šargarepu, Kad se proprži ubaciti pile na komane.

Sipati vode da ogrezne i kuvati oko 50 minuta.

Dodati ml papriku, biber i začin- Kuvati još malo i skloniti sa šporeta. Servita uz kuvane široke rezance.

(Espreso)