Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

zapamtite

Evo koliko tačno jaja treba za savršene palačinke! Zapamtite ovaj broj, ceo život ste ga premašivali

Evo u čemu je stvar i kako umutiti idealno testo za palačinke.

Objavljeno: 31.10.2024. 14:14h

Mnogi greše u pravljenju palačinki tako što dodaju veliki broj jaja kako bi smesa ispala bolja.

To je velika greška.

Ono što je najvažnije jeste da vodite računa o količini i kvalitetu određenih sastojaka, a najvažnija su jaja.

Oni koji su početnici u kuvanju, uglavnom misle da će smesa, što više jaja u njoj bude bilo, biti bolja.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Međutim, to će zapravo samo pokvariti ukus, a palačinke će na kraju samo biti „gumene“.

Dakle, ukoliko stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, dok je jedno jaje premalo.

Pravilo je jasno, da na svakih 500 ml mleka treba da stavite dva jaja i to je idealna količina.

Ovakav odnos će obezbediti pripremu najlepših palačinki.

Na šta još treba obratiti pažnju

Ukoliko želite mekane i ukusne palačinke, obavezno obratite pažnju na to koliko brašna dodajete u smesu.

Recimo, ako koristite dva jajeta i pola litre mleka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosejte, a bilo bi idealno da to uradite nekoliko puta.

(Espreso/Penzionisani/prenela PV)