Foto: ProleR / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Ovo je bolje i od ruske salate: Odlično predjelo za slavsku trpezu, kikiriki salata s piletinom osvaja ukusom

Ako želite da probate nešto drugačije kada je reč o pripremi predjela za slavski ručak, obavezno napravite laganu pileću kikiriki salatu.

Objavljeno: 30.10.2024. 17:27h

Kada je reč o kremastim salatama za svečane prilike, ruska salata je ubedljivo najpopularnija na našim prostorima, pa bez nje ne mogu da prođu obeležavanja krsnih slava, Božića i Uskrsa.

Postoji, međutim, mnogo recepata za slična predjela, koja su i ukusnija, a pripremaju se vrlo brzo i jednostavno.

Jedna od njih je kikiriki salata s piletinom, kojoj je teško odoleti, a potrebno je samo nekoliko sastojaka.

Sastojci:

  • pileće grudi
  • 3 kuvana jajeta
  • 5 kiselih krastavčića
  • 100 g pečenog kikirikija
  • 100 ml majoneza
  • 1 kašika ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:

  1. Skuvajte otkoštenu piletinu i isecite je na tanke trake, skoro kao rezanca.
  2. Iseckajte kisele krastavce na tanke kolutove, pa pomešajte s mesom, a tome dodajte isečena kuvana jaja i mrvljeni kikiriki.
  3. Prelijte uljem i začinima, pa dodajte majonez i sve dobro promešajte.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)