Oblande, Foto: Milovan Radmanovac / Alamy / Alamy / Profimedia

UKUS BOLI GLAVA!

Najukusnije oblande za manje od 400 dinara: Poslastica koja se generacijama mesi za slavu, bez nje nema slavlja

Ove poslastice su izuzetno pristupačne - sastojci su prejeftini, a rezultat je bogat ukus koji osvaja generacije

Objavljeno: 29.10.2024. 22:08h

Oblande su omiljeni starinski desert koji je uz jednostavnost i prepoznatljiv ukus, veoma jeftin, te je vrlo pogodan za slavske trpeze.

Starinski recepti obeležili su mnoga detinjstva, evocirajući uspomene na slatkiše poput orasnica, ruskih kapa i drugih poslastica koje su bake s ljubavlju pripremale. Među njima, oblande su se uvek izdvajale kao omiljeni desert.

Ove poslastice su izuzetno pristupačne - sastojci su prejeftini, a rezultat je bogat ukus koji osvaja generacije. Upravo zbog toga, oblande su savršeni kolači za slavsku trpezu jer su sastojci jeftini, a količinski dovoljno bogati da zadovolje sve goste.

Sastojci:

1l mleka (110 rsd)

800 g šećera (100 rsd)

30 g margarina (15 rsd)

1 oblande (150rsd)

foto: Printscreen/Youtube/JednostavnoUkusno

Priprema:

U mleku skuvajte šećer. Potrebno je dosta dugo da se kuva, sve dok ne izvri deo mleka i postane gušće, a onda sklonite sa vatre i dodajte margarin. Izmešajte i ostavite da se malo stegne. Ko voli, može da doda mleveni keks ili orahe, s tim da tada može da ostane i malo ređi fil, jer će mu keks dati dodatnu gustinu.

Kad se prohladi filujte jednu po jednu oblandu i onda stavite u krpu i u frižider da se stegne. Isecite na kockice ili romboide i služite.

Ovaj svima dobro poznati kolač vas neće izneveriti jer retko da postoji osoba koja ga ne voli.

Bonus video:

(Espreso/informer/TM)