Foto: Olena Danileiko / Alamy / Alamy / Profimedia

recept je tu

Volite teletinu, ali i kajmak? Ovo jelo je idealno za vaš današnji ručak: Razvaliće vas harmonija ukusa i mirisa

Pogledajte šta smo vam pronašli

Objavljeno: 29.10.2024. 11:28h

Teletina je zaista odličan izbor za ručak!

Pogledajte šta smo vam za danas spremili.

Teletina u kajmaku

Kajmakfoto: Printscreen/Youtube/SilvanasKitchen

Sastojci:

800 g telećeg ribića

150 g kajmaka

2 kašike ulja

So i biber po ukusu

4 kašike brašna

600 g barenog krompira

200 g ražanog hleba

foto: Olena Danileiko / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema:

Teleći ribić iseći na komade, začiniti solju i biberom po ukusu, a zatim svaki komad uvaljati u brašno. U tiganju zagrejati ulje i propržiti meso sa svih strana dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Preliti meso vodom tako da ga pokrije i kuvati na umerenoj temperaturi oko 40 minuta, dok meso ne postane mekano. Kada je meso kuvano, izvaditi ga, a tečnost u kojoj se kuvalo zgusnuti ostatkom brašna, prethodno razmućenim s malo vode. Dodati kajmak u sos, dobro promešati i kuvati dok se sos ne zgusne i postane kremast.

U tepsiju staviti kuvani krompir i rasporediti komade mesa, a zatim sve preliti pripremljenim sosom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta, dok jelo ne dobije lepu zlatnu koricu.

Posluživanje: Poslužiti teletinu u kajmaku uz sveže isečen ražani hleb, koji će savršeno upiti bogati sos.

Bonus video:

(Espreso / Stil/ prenela:M.S.)