Foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

mmm...

Gosti će olizati prste! Marinirano pečenje za bogatu slavsku trpezu: Srbi, morate ovo napraviti, ukus za desetku

Može biti pravi izbor za glavno jelo

Objavljeno: 29.10.2024. 11:20h > 11:28h

Za slavsku trpezu, teletina može biti pravi izbor za glavno jelo, jer svojim blagim i sočnim ukusom može zadovoljiti različite ukuse gostiju.

Bilo da je pripremljena sa marinadom, pečena sa začinskim biljem, ili upotpunjena narandžom, teletina nudi mnoge mogućnosti za kreativno serviranje.

Marinirano pečenje

Sastojci:

1 kg telećeg mesa

So

2–3 čena belog luka

Peršun

Biber

Koren peršuna

Malo šećera

Sok od limuna

Maslinovo ulje

foto: Printscreen YouTube/Savori Urbane

Priprema:

Kilogram telećeg mesa oprati, posoliti i staviti u sud sa malo soka od limuna. Ostaviti da odstoji na hladnom mestu oko pola sata, povremeno okrećući. U međuvremenu, u posudu staviti sitno seckan beli luk, peršunov koren, malo šećera i biber. Dodati maslinovo ulje i sok od limuna pa sve dobro sjediniti. Preliti meso ovim prelivom i ostaviti ga da odstoji još 3 sata, povremeno prelivajući. Peći u rerni na srednjoj temperaturi oko sat i po do dva, preliti sokom od pečenja i poslužiti.

Bonus video:

(Espreso / Stil/ Prenela:M.S)