Foto: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović

recept

Ovako to rade bake iz Vojvodine: Dimljena butkica koja se topi u ustima, idealna za ručak kada "umirete od gladi"

Recept je tu

Objavljeno: 29.10.2024. 11:15h

Kiseli kupus sa dimljenom butkicom je zimsko jelo koje prija baš svima.

Da li ćete to danas za ručak?

foto: Espreso

Potrebno je:

Veća glavica kupusa

1 dimljena svinjska butkica

300 grama suve slanine

200 grama svinjske masti

2 glavice crnog luka

2 šargarepe

1 glavica belog luka

lovorov list, začinska crvena paprika ljuta i slatka, biber u zrnu, mleveni biber.

Kiseli kupusfoto: Espreso

Priprema: Uzmite 4 velika lista od kupusa i spojite ih u jedan, zatim na tom velikom delu kupusa iseckajte jedan crni luk, belog luka i začina. Stavite butkicu i umotajte je kao sarmu. Šerpu namažite sa mašću, pa u nju stavite umotanu butkicu a šupljine popunite sa ostatkom kupusa, slanine, luka i šargarepe. Nalijte malo vode i gurnite sve u rernu da se krčka dok se butkica ne raspadne od kuvanja. Uživajte.

Bonus video:

(Espreso/Stil/Prenela:M.S.)