Foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

otkriveno

Kamala ili Tramp, znate li koga poznati podržavaju? Isplivao spisak koji će vas zabezeknuti - jasno je kao dan

Ko je među poznatim ličnostima podržao demokrate, a ko republikance?

Objavljeno: 28.10.2024. 18:17h

Predsedničke kampanje u Americi ulaze u završnicu, bliže se izbori za Belku kuću (peti novembar), a Holivud je dao svoj glas i sudeći po broju poznatih ličnosti koje su podržale Kamalu Haris ili Donalda Trampa, jasno je ko bi pobedio kada bi predsednika birale slavne ličnosti.

Ko je među poznatim ličnostima podržao demokrate, a ko republikance? Da li se nastavio trend da Demokratska partija ima ubedljivo veću podršku među imenima iz sveta šoubiznisa, kao što je to bio slučaj sa izborima 2017. kada se biralo između Hilari Klinton i Donalda Trampa ili 2021. kada je Tramp odmerio snage sa aktuelnim američkim predsednikom Bajdenom?

Tramp je na skupu u Njujorku dobio podršku Ilona Maska i svoje supruge Melanije Tramp.

Ilon podržao Trampafoto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL, EPA CRISTOBAL HERRERA ULASHKEVICH, AP Photo Rick Bowmer

Glumica Keri Vošington je poručlila: "Ono što danas radimo ovde, ne kao glumci ili zabavljači, već kao Amerikanci, jeste to da volimo demokratiju", glumac i ekološki aktivista Leonardo Dikaprio je dodao: "Svako može da napravi razliku čineći jednostavnu stvar, a to je izlazak na biračka mesta i glasanje. Svaki glas se računa".

Robert De Nirofoto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Poruka Roberta de Nira koji oštro kritikuje Tampa glasila je: "Biću kratak. Dan izbora samo što nije i nije gotovo dok ne završi". Kamala Haris sastala se u međuvremenu u Mičigenu sa bivšom prvom damom Mišel Obamom.

Snažnu podršku daje joj i bivši predsednik SAD Barak Obama.

Kako glasa Holivud

Kamalu Haris podržali su: Riki Martin, Bed Bani, Bijonse i njena majka Tina Nouls, Keli Rouland, Džesika Alba, Tejlor Svift, Eminem, Džejms Tejlor, Stivi Niks, Vili Nilson, Margo Prajs, Šer, Britni Spirs, Mark Entoni, Lizo, Ašer, Brus Springstin, Olivija Rodrigo, Džon Ledžend, Kardi Bi, Kejša, Bili Ajliš i njena braća, Nil Jang, Sara Džesika Parker, Vupi Goldberg, Džordž Kluni, Barbra Strajsend, Džejmi Li Kertis, Sintija Nikson, Džejn Fonda, Ben Stiler, Kejti Grifin, Džon Stamos, Ed Helms, Tifani Hadiš, Met Dejmon, Miša Kolins, Dženifer Lorens, Frern Drešer, En Hatavej, Spajk Li, Endi Koen, Ana Vintur, Marta Stjuart, Medžik Džonson, Bili Džin King.

Kamala Haris ili Donald Tramp, koga biraju javne ličnosti?foto: Scott A Garfitt/Invision/AP, ap photo stephen b morton

Podršku je očekivano dobila i od Hilari i Bila Klintona kao i od Džimija Kartera.Ali id o Melinde Gejts, Bila Gejtsa, Majkla Blumberga, Tonija Burča.

Donaldu Trampu podršku su pružili: Mel Gibson, Denis Kvejd, Džon Vojt, Zakari Levi, Amber Rouz, Fifti Sent, Kid Rok, Rozan Bar, Azilija Benks, Britani Mahomes, Hulk Hogan, Majk Tajson, Don King, Danica Patrik, Majk Volis, Don King, Antonio Braun. Tramp kao i Kamala ima brojnu podršku donatora milijardera među kojima su pored Ilona Maska i Džordž Bišop, Mirijam Adelson, Robert Vudi Džonson, Džefri Palmer i mnogi drugi, piše forbes.com. Podržao ga je i biznismen i predsednik UFC Dejna Vajt.

Za koga biste vi glasali kada biste bili u situaciji da birate?

Bonus video:

(Espreso/Blic žena/Prenela:M.S.)