Foto: Instagram / ykaaar

šta mu bi?

Srpkinje ludele za njim, pogotovo kad su isplivale njegove eksplicitne fotke: Sada ga ne bi prepoznale, ko je ovo?

Komentari su planuli velikom brzinom, a pohvale za nove projekte jedva da su mogle da se proberu

Objavljeno: 28.10.2024. 15:35h > 16:39h

Damijano David postao je prava muzička senzacija nakon nastupa i pobede na Evrovziji 2021. godine u Roterdamu.

Rok numera, rok vizuelni izražaj, buntovno i nekonvencionalno ponašanje, slobodarski duh i neprilagođavanje aktuelnim muzičkim strujama odmah su bend "Maneskin", u kom je doskora nastupao, izdvojili u masi izvođača i ekscentričnog Italijana doveli na listu omiljenih pevača velikog broja ljudi širom sveta, ali i u vidokrug najvećih izdavačkih kuća i producenata.

Ipak, čini se da se polako utapa u masu i da gubi svoj identitet koji ga je proslavio.

Nakon godina građenja karijere i trasiranja puta na muzičkoj sceni kroz bend u kom je stekao slavu, italijanski muzičar Damijano David, koji nosi nezvaničnu titulu "najpoželjnijeg frajera Evrope", izdao je dve nove pesme u solo izvođenju, čime je započeo svoju samostalnu muzičku karijeru. Ipak, fanovi su odmah primetili da tu nešto više ne štima, a glavni razlog je taj što se njihov idol poptuno prilagodio "mejnstrim" pravcu i izgubio ono što ga je podiglo u sam vrh - autentičnost u oblačenju i ponašanju, ali i muzičkom izražaju.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Print Screen Youtube
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Verovatno želeći da stekne naklonost šire mase, slavni Italijan je snimio dve numere i dva spota koja su prijatna uhu i oku, ali ne i pamtljiva na duže staze.

Posebno negativne reakcije izazvao je video za pesmu "Born with a broken heart", gde Daimijana, nekada rokera upitnog i ekscentričnog stila, vidimo u elegantnom, lepom, ali neupečatljivom odelu plave boje kako peva emotivni tekst među balerinama i roze peruškama. U spotu za pesmu "Silverlines" još i podseća malo na starog sebe u beloj atlet majici i u crnim pantalonama, ali njegovi obožavatelji kažu - previše mlako.

Komentari su planuli velikom brzinom, a pohvale za nove projekte jedva da su mogle da se proberu.

Pustio brčićefoto: SGP / ddp USA / Profimedia

"Kakvi su ovo Fredi Merkjuri pokušaji?"

"Kakvi su ovo Fredi Merkjuri pokušaji?", "Od muškarca sa onakvom energijom, postao je običan američki izvođač iz momačkog benda", "Zar taj nije rako da rok nika neće umreti?", "Meni je toliko tužno šta je on postao", "Bukvalno je postao Tejlor Svift", samo su neke od nanizanih opaski ispod fotografija i video snimaka na društvenim mrežama, a ni brojke, kada su pregledi spotova u pitanju, ne odražavaju preveliku naklonost publike.

Bonus video:

(Espreso / Blic žena/ Prenela:M.S.)